Paardenmelk

Heb je psoriasis of een andere huidaandoening? En ben je op zoek naar alternatieven voor de crèmes en zalven die de artsen voorschrijven? Dan ben je hier op de juiste plek. Je kent het wel, alles proberen en weinig resultaat. Maar geef niet op, want voor iedereen werkt wat anders om de symptomen te verminderen of onderdrukken. Als je blijft proberen kun je altijd wel iets tegen komen wat goed resultaat heeft op jouw huid. Als je meer onderzoek doet naar middelen die werken tegen psoriasis, eczeem, droge huid, acne of andere aandoening, heb je vast goede paardenmelk ervaringen gelezen. In dit artikel zetten we alles op een rijtje wat hierover te vinden is.

Wat is paardenmelk?

Het melk bevat veel melkzuur, eiwitten, vitamines en een laag percentage vet. Dit heeft een positieve werking op ons immuunsysteem. Omdat psoriasis ook ontstaat door ons immuunsysteem, kan een goede ondersteuning de kans op symptomen verminderen. En het darmflora gaat de afvalstoffen beter verwerken en afvoeren. De meeste producten met deze melk zijn pH-neutraal en daarom geschikt voor langer gebruik en verschillende soorten huidklachten.

Paardenmelk van paard
Paardenmelk

Welke vormen zijn er?

Je kan het melk op verschillende manieren gebruiken namelijk:

Paardenmelk drinken

Je kunt paardenmelk rauw drinken maar dit wordt vaak niet geadviseerd. Je kan het wel even koken, dit zorgt ervoor dat je het zelf pasteuriseert. Dit is wel prijzig wanneer je dit lange tijd wilt doen. Maar de beste resultaten komen van de pure paardenmelk. Wil je het toch rauw drinken, doe dit dan wel wanneer je een goede weerstand heeft. Het is belangrijk dan dat de paarden goed en hygiënisch gemolken zijn op lage temperatuur. Koop daarom dan altijd van een betrouwbare paardenmelkerij.

Paardenmelk shampoo

Regelmatig lees je ook goede ervaringen over paardenmelk shampoo. Veel psoriasis patiënten hebben ook last van psoriasis capitis (hoofdhuid), daarom is hiervoor speciaal een shampoo voor ontwikkeld. De shampoo zorgt er voor dat je minder last krijgt van de jeuk en schilfers op je hoofdhuid. En de huid herstelt sneller.

Paardenmelk capsules

Je kan ook capsules met melk innemen. Omdat veel huidaandoeningen ontstaan binnenin ons lichaam, is het belangrijk om ons lichaam ook te ondersteunen om zo de oorzaak te onderdrukken. Met de capsules krijg je de juiste hoeveelheid binnen die je nodig hebt. En wanneer je deze voor een langere periode gebruikt, zie je een positief effect op de huid.

De meeste mensen kiezen voor capsules omdat dit makkelijk verkrijgbaar is en ook makkelijk innemen en bewaren.

Paardenmelk capsules
Paardenmelk capsule

Paardenmelk lotion

Omdat de eczeem of psoriasis symptomen op de huid plaats vinden, kun je een lotion gebruiken en deze toepassen op de plekken. Dit zorgt ervoor dat het de huid voedt, en minder snel uitdroogt. Daardoor voelt de huid soepel en fris aan.

Voordelen:

  • Ondersteunt immuunsysteem
  • Huid voelt soepeler en fris aan.
  • Vermindert jeuk.
  • Kalmeert de huid en daardoor minder schilferig.
  • De crème of lotion trekt snel in de huid.
  • De crème of lotion geeft geen vettige uitslag.

Supplement en geen medicijn

Wanneer je op google zoekt over de voordelen of werking van paardenmelk, lees je vaak berichten van de producenten zelf. Deze zijn altijd positief en beloven altijd dat dit het wondermiddel is wat werkt voor jouw huid. Maar er zijn weinig wetenschappelijke onderzoeken naar de effecten van paardenmelk. Toch lees je ook op veel forums wel goede paardenmelk ervaringen bij psoriasis of eczeem. Wat wel vast staat is dat het geen geregistreerd medicijn is. Dus daarom valt onder de supplementen of voedingsmiddelen. Je kan zeker het product proberen voor een langere tijd en zelf oordelen of het effect heeft op jouw lichaam. Mocht het wel werken, dan is dat altijd positief.

Waar kan je paardenmelk kopen?

Er zijn best wat aanbieders die paardenmelk zelf produceren en verwerken in producten, bijvoorbeeld Equilac of Sanvita. Bij de drogisterijen kun je altijd wel producten kopen waar paardenmelk in verwerkt zit. Ook kun je het vaak in capsule vorm kopen bij de apotheek. Maar wil je meer keuze in producten, je kunt dan ook de paardenmelk online bestellen bij een online drogist zoals drogisterij.net of eventueel bol.com.

Mijn ervaring

Zelf heb ik onder andere last van psoriasis en zoals de meeste mensen ben ik op zoek naar natuurlijke middelen. Je bent op deze pagina gekomen omdat je waarschijnlijk ook goede ervaringen had gehoord van paardenmelk. Ik ook, dus ik had vorig jaar eerst de capsules voor 3 maanden geprobeerd. Helaas heb ik weinig positieve effecten gemerkt op mijn huid dus ben ermee gestopt.

Momenteel gebruik ik al ruim 2 maanden de paardenmelk shampoo omdat ik nog steeds geen goede shampoo hebt gevonden voor mijn psoriasis op de hoofdhuid. Om de dag doe ik mijn haar wassen en laat het intrekken maar ook dit heeft helaas weinig effect en zal ik dus moeten verder zoeken naar een goed alternatief.

Dit wil niet zeggen dat het voor jou ook niet zou werken want zowel de capsules en de shampoo waren van het merk Sanvita. En wanneer je online zoekt, zie je vrijwel geen slechte ervaringen hierover en zie je opvallend veel 5 sterren reviews?! Vooral de capsules zijn vrij prijzig maar als je op zoek bent naar iets wat zou kunnen helpen tegen je huidaandoening dan is het zeker een poging waard. Probeer het zeker voor 3 maanden, en dan weet je of het wel werkt voor jou. Ik hoop het voor je!

Is paardenmelk gezond?

Ja, paardenmelk is gezond mits deze onder hygiënische omstandigheden gemolken is. Je kan de melk ook innemen door middel van een capsule of poeder.

Werkt paardenmelk tegen psoriasis?

Op internet lees je veel positieve ervaringen hierover. Wat vast staat is dat voor sommige mensen het een goed effect heeft op de huid en de psoriasis symptomen en andere aandoeningen doet verminderen.

Waar paardenmelk kopen?

Er zijn enkele producenten die het rechtstreeks verkopen op hun website. Ook kun je het kopen bij de drogisterij in verschillende vormen of bij de plaatselijke apotheek in capsule vorm. Wil je echter meer keuze hebben, dan kun je er voor kiezen om het online te kopen bij een drogist.