Appelazijn

In een zoektocht naar natuurlijke producten die helpen tegen bepaalde huidaandoeningen, lees je regelmatig over appelazijn. Bij verschillende mensen heeft dit resultaat op hun huid. In dit artikel gaan we hier verder op in.

Wat is appelazijn?

Door appels te fermenteren ontstaat er azijn wat veel minerale zouten bevat en een lage pH heeft. Honderden jaren geleden gebruikte men appelazijn al voor verschillende huidaandoeningen. Van nature is appelazijn troebel en daardoor kan je ook zien hoe puur het is. Voor een betere werking is een biologische en onbewerkte appelazijn het beste.

Waar is appelazijn goed voor?

Men gebruikt het om je lichaam te ontgiften en ondersteunen van het immuunsysteem. Het helpt met het doden van bacteriën en schimmels. Hierdoor kan er een positief effect op je huid ontstaan en verminderd het verschillende huidziektes zoals acne of psoriasis. Je kan het azijn ook op de huid doen om beter resultaat te krijgen bij bijvoorbeeld plekken met psoriasis of ouderdomsvlekken etc. Bovendien wordt ook appelazijn gebruikt voor het afvallen omdat dit de stofwisseling zou kunnen verbeteren en zo minder vet opneemt. Er zijn hele boeken geschreven over de werking hiervan. Dus dat er sommige mensen er baat mee hebben is wel duidelijk.

Appelazijn goed voor huid
Appelazijn kan een goede werking op de huid hebben.

Psoriasis

Wanneer je last van psoriasis heb en op zoek bent naar een natuurlijk middel, dan heb je vast wel eens van appelazijn gehoord. Dit zou de psoriasis symptomen verminderen en wanneer je dit aanbrengt op de huid zou dit de jeuk en plekken al na een paar weken verbeteren. Het is ook mogelijk om dit te drinken zodat het van binnenuit ook effect zal geven op de huid. Hoe puurder de appelazijn, hoe beter dit zal zijn voor de psoriasis huid. Alleen om te drinken zal dit misschien niet smakelijk zijn, doe het daarom verdunnen en dit is ook beter voor je mond zelf.

Schimmelinfecties

Heb je last van een schimmelinfectie op de huid of in de mond? Of heb je last van kalknagels? Dan kan appelazijn ook goed zijn tegen het bestrijden van schimmels. Het doodt namelijk bacteriën en schimmels en wanneer je het regelmatig en dagelijks inneemt dan zal je het verschil snel merken. Bovendien ondersteunt het je immuunsysteem wat er ook voor zorgt dat de schimmels zich niet snel meer kunnen vermeerderen. Heb je een candida schimmelinfectie op de huid, dan kun je de appelazijn op de huid aanbrengen of via een bad. Het is ook mogelijk om het te drinken zodat een schimmelinfectie in de mond ook wordt behandeld. Doe dit wel verdunnen omdat anders de tanden aangetast kunnen worden.

Hoe gebruik je appelazijn?

Er zijn verschillende manieren om het te gebruiken of aanbrengen.

Appelazijn op hoofdhuid

Heb je last van psoriasis hoofdhuid of een droge huid met schilfers? Probeer het dan elke dag (of om de dag) op je hoofdhuid aan te brengen. Je zou het puur kunnen doen maar mocht dit branderig aanvoelen, doe het dan aanlengen met water. Een 1 op 1 verhouding zou prima zijn. Mocht het dan nog steeds branderig aanvoelen, dan is het beter om niet meer te gebruiken want je huid kan er dan niet goed tegen.

Appelazijn op de huid aanbrengen.

Gebruik een doek en drenkt deze met appelazijn. Dep dit op de plekken waar psoriasis, schimmels, eczeem of acne zit. Hiermee ontsmet je de huid en helpt het om de jeuk te verminderen. Is het branderig? Doe het dan een beetje verdunnen met water. Maar hoe puurder het middel is, hoe beter de werking.

Appelazijn drinken

Er zijn ook mensen die appelazijn drinken en daardoor resultaat hebben op hun psoriasis plekken of bij een schimmelinfectie in mond. Het is wel verstandiger om het te verdunnen met water. Want de smaak is erg zuur en bovendien is dat niet goed voor je tanden. Daarom is het advies ook om dit met een rietje te drinken zodat je weinig contact krijgt met je tanden. Tegenwoordig zijn er ook capsules met appelazijn verkrijgbaar, wat ideaal is voor orale inname.

Appelazijn
Appelazijn

Appelazijn in bad

Niet alleen psoriasis patiënten maken gebruik van azijn in het bad. Als je last hebt van een droge huid met schilfers, kan dit middel ervoor zorgen dat het weer mooi zacht en glad wordt. Soms wordt het ook gebruikt wanneer er uitslag is van een huidschimmel. Je kan het verdunnen met het badwater, doe ongeveer 2 eetlepels op 1 liter water. Mocht je het te puur doen en bijna dagelijks in een bad nemen, dan kan er na een paar dagen lichte irritatie ontstaan omdat de huid dan wat te zuur geworden is. Probeer daarom niet teveel azijn toe te voegen wanneer je regelmatig in bad gaat. Als je bijvoorbeeld 2x in de week een bad met azijn neemt, dan zou dit geen problemen moeten opleveren. Maar elke huid is anders en dat weten wij als psoriasis patiënt erg goed.

In welke vorm is verkrijgbaar?

Appelazijn is het meest verkrijgbaar in vloeibare vorm. Maar mocht je appelazijn innemen, dan kan dit best onsmakelijk zijn. Hierdoor zijn er capsules ontstaan die appelazijn bevatten.

Waar kan je het kopen?

Je kan het kopen bij de drogisterijen in de buurt. Wil je meer keuze hebben, kun je kiezen om het online te kopen bijvoorbeeld bij drogisterij.net of bol.com.

Meer informatie

Let wel op dat bij pure azijn er ook bijwerkingen kunnen ontstaan. Om dit tegen te gaan zou je de azijn kunnen verdunnen door middel van een bad bijvoorbeeld.

Doe het niet aanbrengen op open wonden. Hierdoor krijg je irritatie van de huid.

En zoals bij alle producten is de werking bij elke psoriasis patiënt anders. Bij de één werkt appelazijn erg goed, terwijl bij de ander bijvoorbeeld psoriasis zinkzalf weer goed werkt, dit kan voor zowel psoriasis als voor andere huidaandoeningen werken. Daarom is het belangrijk om dingen te blijven zoeken die wel voor jou werken, maar misschien niet voor anderen.

Is appelazijn gezond?

Appelazijn is gezond mits je het op de juiste wijze gebruikt. Wanneer je het drinkt is dit het beste om te verdunnen omdat dit van nature erg zuur is en zo je tanden kan aantasten. Probeer daarom dit met een rietje te drinken zodat je tanden niet snel aangetast worden. Of probeer het met één van de andere manieren in dit artikel.

Werkt appelazijn tegen psoriasis?

Bij gebruik van appelazijn kan je een positief effect op je huid krijgen. Voor iedereen is het resultaat verschillend maar bij de meeste mensen onderdrukt het zeker de jeuk en verbetert de huid. Bij de meeste mensen is het middel het meest effectief op de hoofdhuid.

Is appelazijn goed voor psoriasis?

Als je het direct aanbrengt op de plekken waar je psoriasis hebt, zie je na een paar dagen al resultaat. Het verschilt wel per persoon hoe je hierop reageert omdat elke huid anders is. Maar met de juiste informatie kun je de beste werking eruit halen die voor jou mogelijk is.

Plaats een reactie